Ponent Coopera

Plataforma de gestió de projectes i inscripcions

Reeixim L'OESST. Programa de suport per a la creació de noves cooperatives a Ponent - vol 2

Descripció

Formació gratuïta i matchfunding de 40.000 €

Data d'inici: 8 de maig de 2024.


Reeixim L'OESST és un projecte per l’impuls i la creació de noves cooperatives a Ponent per reactivar el teixit socioeconòmic del territori.

Aquesta iniciativa consta d’un itinerari formatiu especialitzat en l'elaboració del pla d'empresa, vinculat a una línia d'accés al finançament a través del mètode del matchfunding. 


Reeixim L'OESST és un projecte promogut per Ponent Coopera, amb el suport dels Consells Comarcals del Segrià, les Garrigues, l’Urgell, el Pla d'Urgell i la Noguera, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i Leader Ponent.


Adreçat a

A persones emprenedores i col·lectius que tingueu una idea i vulgueu iniciar un projecte empresarial cooperatiu.

Sessions: 1

08/05/24

18:00 - 21:00

Itinerari formatiu online especialitzat, amb l'objectiu d'acompanyar als projectes en la posada en marxa de les seves iniciatives empresarials a través de la forma jurídica de la cooperativa.

L'itinerari consta de 8 sessions grupals, de 3 hores de durada, on les persones participants podran conèixer els principis i valors del cooperativisme, així com el funcionament general de l'empresa cooperativa. De la mateixa manera, els equips treballaran en el disseny d'un model sostenible per als seus respectius projectes i desenvoluparan un pla d'empresa realista.

Les sessions que combinaran les explicacions teòriques amb un important component pràctic, amb la voluntat de que els equips puguin anar implementant els conceptes sobre el propi projecte.

Les sessions es realitzaran setmanalment durant els mesos de maig i juny de 2024. Els continguts previstos són:

Sessió 1: Model cooperatiu.

Sessió 2: Missió, visió, i valors.  

Sessió 3: Definició de la idea de negoci amb el Canvas Social.

Sessió 4: Anàlisis de l'entorn i màrqueting 

Sessió 5: Comunicació i el relat. 

Sessió 6: Pla de viabilitat econòmica.

Sessió 7: Pla de viabilitat econòmica i eines de finançament col·lectiu.

Sessió 8: Organització i model de governança. 


FEMCOOP 2024 - Competències emprenedores i valors cooperatius

Descripció

Acció vinculada a la 4a edició del programa FemCoop, dirigit a recolzar la creació de cooperatives impulsades per joves de 18 a 35 anys de la ciutat de Lleida.


Més informació a: https://femcoop.cat/

  

Adreçat a

Persones joves de 18 a 35 anys de la ciutat de Lleida, amb la idea d'iniciar un projecte emprenedor

Sessions: 1

23/05/24

18:00 - 20:00

Saps què vol dir ser un emprenedor/a? Saps què són les competències emprenedores? Et preguntes si les tens?  


En aquesta sessió vinculada al programa de creació de cooperatives FemCoop, les persones participants podran a reflexionar sobre el fet de ser emprenedor/a i les competències que són importants per ser-ho.  


Objectius de la sessió:

-Aclarir el concepte de les competències emprenedores, així com identificar les més importants.

-Conèixer i reflexionar sobre els valors cooperatius.

-Conèixer l'eina del Mind Map, i aplicar-la per identificar les competències emprenedores que ens reconeixem en nosaltres mateixos/es.  


A qui va dirigida?

Persones joves (entre 18 i 35 anys) de la ciutat de Lleida que es plantegin la creació d'un projecte propi, que tinguin afinitat pels valors cooperatius i vulguin analitzar les seves competències emprenedores. 


FEMCOOP 2024 - Coneixes les línies d'ajudes FemCoop? T'agradaria presentar-t'hi, però no saps massa bé com?

Descripció

Un cop convocades les ajudes de la nova edició de FemCoop, la sessió està dirigida a resoldre dubtes concrets de la convocatòria, per tal d'ajudar als projectes a presentar-hi les seves candidatures, i explicar els aspectes pràctics/tècnics relacionats amb la convocatòria. 

Sessions: 1

05/07/24

12:00 - 13:00

Coneixes les línies d'ajudes FemCoop? T'agradaria presentar-t'hi, però no saps massa bé com? 


Un cop convocades les ajudes de la nova edició de FemCoop, la sessió està dirigida a resoldre dubtes concrets de la convocatòria, per tal d'ajudar als projectes a presentar-hi les seves candidatures, i explicar els aspectes pràctics/tècnics relacionats amb la convocatòria. 

Les persones participants que tinguin dubtes sobre el pla d'empresa cooperatiu, podran plantejar-los i resoldre-ls durant la sessió.


Objectius de la sessió:

- Revisar els requisits i terminis generals de les ajudes FemCoop.

- Tenir una comprensió clara del procediment a seguir, la documentació a preparar, i els tràmits en general per poder presentar la candidatura.

- Tractar dubtes relacionats amb el pla d'empresa cooperatiu, un dels document obligatoris per poder presentar-se a les ajudes. 


A qui va dirigida?

Persones emprenedores joves (entre 18 i 35 anys) que es plantegin la creció d'un projecte cooperatiu per a la seva autoocupació. També per a col·lectius de la ciutat que majoritàriament estiguin formats per persones joves, i que valorin una transformació del projecte actual en cooperativa.