Des de Ponent Coopera disposem d’una oferta regular de formació en economia social i cooperativisme per a tots els públics, tant per a aquelles persones que tenen ganes d’apropar-se a l’economia social i solidària, com per a aquelles persones o col·lectius que estan pensant en constituir el seu propi projecte econòmic.

Oferta formativa

La cooperativa com a fórmula jurídica i empresarial (2021)

Inici de les sessions: 18 de febrer de 2021


Horaris: 17h a 20h


La cooperativa, com a fórmula jurídica i empresarial característica de l'economia social i solidària, és una de les modalitats empresarials més presents a Catalunya i al món. A Catalunya avui existeixen 4.080 cooperatives constituïdes que donen lloc de treball a més de 45.000 personesi representen una facturació de més de 4.500 milions d'euros. Les cooperatives són les responsables d'un 18% de l'increment de l'ocupació entre 2008 i 2017.


Les persones assistents podran aprofundir en el detall de la regulació de l'empresa cooperativa, així com el règim fiscal, econòmic i laboral. També es tractaran temes d'ajudes i subvencions adreçades a cooperatives. 


Objectius

Facilitar eines, recursos i suport necessari per a la creació i transformació en cooperatives i societats laborals destinades a prescriptors i professionals de l'àmbit de les assessories i gestories.


A qui està adreçada?

Als professionals d'assesories, gestories, personal tècnic de l'administració pública vinculat a promoció econòmica i a futurs professionals de l'àmbit de la gestió i l'assessorament econòmic.


Veure les sessions

FEM COOP! Formació i ajudes per a la creació de cooperatives impulsades per joves

Inici de les sessions: 25 de març de 2021


Horaris: 19 a 21hFormació i ajudes per a la creació de cooperatives impulsades per joves.

Formació gratuïta i ajuts de fins a 15.000€.

Data d'inici 22 d'abril.

El programa consisteix en una formació pràctica i personalitzada adreçada a grups de joves de 18 a 35 anys amb interès en impulsar un projecte cooperatiu. L’objectiu principal del projecte és impulsar l’emprenedoria col·lectiva i l’autoocupació dels joves mitjançant la creació de cooperatives a la ciutat de Lleida. Projecte de formació, acompanyament i suport econòmic a joves interessats en impulsar un projecte cooperatiu.

El projecte inclou tres fases:

  1. Formació teòrica - pràctica per crear el pla d'empresa de cada projecte
  2. Ajut econòmic per ajudar la creació de les cooperatives
  3. Acompanyament individualitzat a cada projecte en el procés de creació de la cooperativa.

Aquest projecte està organitzat conjuntament entre Ponent Coopera i la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Lleida.

Veure les sessions