Des de Ponent Coopera disposem d’una oferta regular de formació en economia social i cooperativisme per a tots els públics, tant per a aquelles persones que tenen ganes d’apropar-se a l’economia social i solidària, com per a aquelles persones o col·lectius que estan pensant en constituir el seu propi projecte econòmic.

Oferta formativa

FEM COOP! Formació i ajudes per a la creació de cooperatives impulsades per joves

Inici de les sessions: 15 de abril de 2021


Horaris: 19 a 21hFormació i ajudes per a la creació de cooperatives impulsades per joves.

Formació gratuïta i ajuts de fins a 15.000€.

Data d'inici 22 d'abril.

El programa consisteix en una formació pràctica i personalitzada adreçada a grups de joves de 18 a 35 anys amb interès en impulsar un projecte cooperatiu. L’objectiu principal del projecte és impulsar l’emprenedoria col·lectiva i l’autoocupació dels joves mitjançant la creació de cooperatives a la ciutat de Lleida. Projecte de formació, acompanyament i suport econòmic a joves interessats en impulsar un projecte cooperatiu.

El projecte inclou tres fases:

  1. Formació teòrica - pràctica per crear el pla d'empresa de cada projecte
  2. Ajut econòmic per ajudar la creació de les cooperatives
  3. Acompanyament individualitzat a cada projecte en el procés de creació de la cooperativa.

Aquest projecte està organitzat conjuntament entre Ponent Coopera i la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Lleida.

Com elaborar i presentar els llibres de la nostra cooperativa

Inici de les sessions: 29 de abril de 2021


Horaris: 10h a 12h


Dedicarem aquesta sessió a explicar quina és la documentació social necessària per al correcte funcionament de les cooperatives. Abordarem els aspectes més pràctics responent al què cal registrar, com cal redactar-ho, així com, quan i a on fer-ne l’entrega. 


Formació a càrrec de Josep Pedrosa de Coopdemà SCCL.

III PONENT FEST

Inici de les sessions: 3 de maig de 2021


Horaris: 18h-19:30h


REPOBLEM-NOS LA VIDA!


La Ponent FEST, Fira d’Economia Social i Transformadora de Ponent, és la primera fira per donar a conèixer les iniciatives i organitzacions de l’Economia Social i Solidària de Ponent.


És un espai de trobada per mostrar a la societat tots els productes i serveis necessaris per cobrir les necessitats de la nostra vida quotidiana a través de l‘Economia Social i Solidària (ESS): habitatge, alimentació, oci, educació, comunicació, tecnologia, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques, formació i educació i tecnologia, entre altres.