Ponent Coopera

Plataforma de gestió de projectes i inscripcions

Compra pública responsable alimentaria

Descripció

Estratègies i eines per la implementació de criteris de sostenibilitat, proximitat i ecologic en la contractació pública de producte agroalimentari


Objectius: 
· Impulsar l’aplicació de criteris socials, étics i medioambientals en la compra pública de producte alimentari

· Donar eines a les administracions públiques per implementar polítiques pràctiques de compra pública responsable en les licitacions dels serveis de cuines col·lectives i altres contractacions relacionades amb els productes agroalimentaris.

· Detectar els reptes, les oportunitats i les dificultats a l’hora d’introduir el producte de proximitat i agroecològic

· Debatre sobre les característiques de la legislació actual i de les licitacions per reflexionar com haurien de ser per potenciar la introducció de productes alimentaris saludables i de proximitat

· Reflexionar sobre quins sistemes de control hi ha o es poden aplicar per tal de verificar que s’estan implementant criteris de compra pública responsable


Adreçat a

Jornada adreçada a interventors/es, secretaries i personal tècnic d’ajuntaments, consells comarcals i d’altres administracions públiques, agents de desenvolupament rural i entitats, empreses i persones interessades amb el tema.

Cartell
Selecciona les sessions on vulguis participar:

Sessió 1

Jornada Compra pública responsable alimentària

Sessió conclosa

11 novembre de 2025

10:00 - 13:30 H

Lloc

La Llotja de Bellpuig. (Avinguda de Lleida, 81, 25250 Bellpuig)

Descripció

Estratègies i eines per la implementació de criteris de sostenibilitat, proximitat i ecologic en la contractació pública de producte agroalimentari


10 h. Presentació de la jornada. 

Laura Ruana.

Subdirectora General d’Empreses, Qualitat Agroalimentària i Gastronomia del DARPA. Generalitat de Catalunya 


10.15 h. Política pública alimentària. Accions des de l’administració. 

Lidon Martrat.

Coordinadora de l’Oficina Conjunta de l’Alimentació Sostenible. Generalitat de Catalunya


10.45 h. Compra pública responsable. Estratègies i eines. 

Carolina Borràs.

Advocada i col·laboradora de Facto Cooperativa


12 h. Contractació pública agroalimentària. Criteris de sostenibilitat, proximitat i ecologic. 

Núria Casajuana.

Serveis Jurídics La Troca

13.30 h Cloenda jornada