Ponent Coopera

Plataforma de gestió de projectes i inscripcions

FEMCOOP! 2023 - Càpsula formativa 3: Introducció a l’Economia Social i Solidària i al model cooperatiu

Descripció

El cicle de càpsules formatives FemCoop, consisteix en un seguit de 4 sessions col·lectives pensades perquè les persones participants puguin familiaritzar-se amb el funcionament del model cooperatiu, inspirar-se amb projectes reals, així com incorporar estratègies afins a l’Economia Social.


Aquesta tercera càpsula es dirigeix a totes aquelles persones joves que tinguin interès per conèixer i aprofundir en l'Economia Social i Solidària, i més concretament, en el model cooperatiu.

Selecciona les sessions on vulguis participar:

Sessió 1

Introducció a l’Economia Social i Solidària i al model cooperatiu

Sessió conclosa

13 de abril de 2023

18:00 - 21:00 H

Lloc

Lleida Jove - La Palma

Descripció


Voldries iniciar un projecte emprenedor amb altres persones? T'agradaria fer-ho en el marc de l'Economia Social i Solidària (ESS)? Creus que la cooperativa podria ser una bona opció per al teu projecte, però no en saps gran cosa?


Aquesta sessió introductòria t'ajudarà a entendre a què ens referim quan parlem d'ESS, i les seves formes jurídiques. Ens centrarem en la cooperativa de treball associat com una bona eina per canalitzar projectes d'emprenedoria col·lectiva que prioritzen la satisfacció de les necessitats de les persones, per sobre del lucre.


Continguts:

Part 0. S'explicaran les ajudes FemCoop i el procés per presentar-s'hi. Convocatòria oberta per presentar sol·licituds des del 06/4/2023 fins a a 4/7/2023 (ambdós inclosos).


Part 1. Introducció a l'Economia Social i Solidària: els fonaments i les formes jurídiques de l'ESS


Part 2. La forma jurídica de la cooperativa: valors, principis cooperatius, funcionament i potencialitats 


Part 3. Visita a la cooperativa Obrint Portes. Coneixerem aquest projecte que té per objectiu millorar l'accés a l'habitatge per aquelles persones que no tenen aquest dret garantit, a través de la rehabilitació d'habitatges en desús, mitjançant masoveria urbana. 


Sessió exclusivament presencial.