Ponent Coopera

Plataforma de gestió de projectes i inscripcions

Jornada sobre el Relleu Cooperatiu

Descripció

Les cooperatives han demostrat ser una forma empresarial amb una elevada capacitat de resiliència en temps de crisi, independentment del seu sector d’activitat. La cooperativa és una bona eina per a crear col·lectivament una economia basada en les persones, i no en el capital. Té la finalitat de satisfer les necessitats dels qui la composen - siguin de tipus laboral, social o cultural–, i posa en pràctica els valors cooperatius del respecte mutu, la solidaritat, la responsabilitat i el treball col·lectiu,entre d’altres. Una cooperativa de treball associat és una empresa basada en les persones, que persegueix la generació de treball i la creació de riquesa, per a les persones que hi treballen i per l’entorn en el què actuen. La seva base democràtica, equitat, respecte vers l’entorn, presa de decisions en funció de la participació en l’activitat cooperativitzada i en no en funció del capital, són algunes de les característiques de la cooperativa de treball. La continuïtat dels negocis mitjançant la fórmula cooperativa és, per tant, una molt bona opció, no només per als treballadors i treballadores, si no també per a les persones empresàries i per al conjunt de la societat, doncs permeten el manteniment dels llocs de treball i garanteixen la continuïtat de l’activitat econòmica i del teixit productiu, comercial i veïnal als barris i viles.

Cartell
Selecciona les sessions on vulguis participar:

Sessió 1

El relleu cooperatiu, una eina per la continuitat laboral

Més informació

Sessió conclosa

6 de octubre de 2020

18:00 - 20:00 H

Lloc

Formació Telemàtica

Descripció

Les cooperatives han demostrat ser una forma empresarial amb una elevada capacitat de resiliència en temps de crisi, independentment del seu sector d’activitat. La cooperativa és una bona eina per a crear col·lectivament una economia basada en les persones, i no en el capital. Té la finalitat de satisfer les necessitats dels qui la composen - siguin de tipus laboral, social o cultural–, i posa en pràctica els valors cooperatius del respecte mutu, la solidaritat, la responsabilitat i el treball col·lectiu,entre d’altres.  La seva base democràtica, equitat, respecte vers l’entorn, presa de decisions en funció de la participació en l’activitat cooperativitzada i en no en funció del capital, són algunes de les característiques de la cooperativa de treball. La continuïtat dels negocis mitjançant la fórmula cooperativa és, per tant, una molt bona opció, no només per als treballadors i treballadores, sinó també per a les persones empresàries i per al conjunt de la societat, doncs permeten el manteniment dels llocs de treball i garanteixen la continuïtat de l’activitat econòmica i del teixit productiu, comercial i veïnal als barris i viles.

18:00h Benvinguda i presentació a càrrec de Ponent Coopera.

18:15h Experiència del sindicat LAB amb el relleu cooperatiu, a càrrec de Zorion Ortigosa.

19:00h El cas de la cooperativa Musicop (Maresme). A càrrec de Georgina Blanch, responsable de l'àrea de comunicació.

19:20h El cas de la cooperativa Els nou rals, de Viladecans. A càrrec de Ricard Caba, soci i secretari de la cooperativa.

19:40h Debat Obert

20:00h Cloenda